Tietoja meistä

Minorin historiaa
Aloitin korttiharrastuksen tammikuussa 2007 seurattuani aikani tyttärelleni Ronjalle eri puolilta maailmaa tulleita kortteja. Minäkin halusin saada postikortteja maailmalta, ja siksi rekisteröidyin Postcrossing.com -verkkosivustolle nimellä [minnasusanne]. Reilut 2000 kortttia myöhemmin lähetän kortteja edelleen tuosta profiilista! Kotipaikkakunnaltani ei oikein löytynyt harrastajien toiveisiin sopivia kortteja, ja lisäksi sopivia kuvia omiin kortti-ideoihin löytyi perheen valokuvista, joten julkaistiin ensimmäiset Minorin kortit ja korttikirjat heinäkuussa 2012.

Koulutukseni on kutoja-artesaani, ja erilaiset käsityöt kiehtovat minua (sen takia käsityöaiheet ovat hyvin esillä korttiaiheissa). Menin naimisiin valmistuttuani, ja sain hoitaa neljää 90-luvulla perheeseen syntynyttä tyttöä vuosia kotona lähellä luontoa, maaseudun rauhassa ”keskellä ei-mitään”. Olen ollut töissä mielenkiintoisissa paikoissa, kuten kauppa-autossa ja hautaustoimistossa! Nykyisin työtehtävät vaihtelevat melkoisesti vuodenajan mukaan: Minorin työt jäävät taka-alalle kevätkautena, jolloin olen töissä kesäkukkapuutarhalla.

Kukkasesongin jälkeen on taas aikaa toimia Minorin parissa, jolloin teen lisäksi toimistotöitä ja postituksia tarvittaessa mieheni yritykselle.

Perhe ja ystävät ovat tärkeä voimavara ja olleet avuksi monin eri tavoin. Kaikki neljä tytärtä, vävykokelas, mies, lemmikit ja minäkin olemme olleet korttikuvissa. Ideoiden toteuttamiseen löytyy usein keinot lähistöltä, kuten isäni traktori ja vaikka äitini leipävakka. Tai ystävän keittiö, avantouintireissu tai äitiyspakkaus. Toisaalta osa kuvista vaatii pitkän kuvausreissun ja paljon työtä, mutta on kyllä ollut minusta vaivan arvoista. Korttikuvituksissa puolestaan näkyy Ronjan taitava kädenjälki, ja osa valokuvista on hänen ottamiaan.

Otan mielelläni vastaan aihetoiveita ja kortti-ideoita. Voit lähettää minulle viestiä tai kertoa tavatessa, mitä haluaisit löytää Minorin valikoimasta. Voimme myös tehdä tilaustyönä kortteja yrityksellesi tai vaikka urheiluseuran varainhankintaan.

Minorin kortit on tehty Suomessa ja suunniteltu lähtemään maailmalle.