Kuvaus
VOITELUUN:
kananmunaa
1. Jos käytät leivontaan tuoretta hiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät pullataikinaan kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 astetta) ja kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä
.
2. Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.
3. Leivo taikinasta pullia leivinpaperille ja peitä ne leivinliinalla. Anna taas kohota.
4. Voitele pullat ennen paistamista kananmunalla ja koristele mantelilastuilla, raesokerilla, rusinoilla tms.
5. Paista pullat 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat.