Kuvaus
Tässä kortissa ohje on suomeksi!
Ruisleipä on suomalaisten suosituin leipä ja syömme sitä eniten maailmassa. Se onkin valittu äänestyksessä Suomen kansallisruoaksi. Ruisleivän leipominen vie aikaa ja teko-ohje on pitkä, siksi korttejakin on kaksi eri versiota, suomenkielinen ja englanniksi käännetty…. eikä siltikään ohjeeseen saatu mahtumaan juuren tekemisen ohjetta, joten tästä se löytyy!
Juuri päivä 1 ilta:
20 g valmista ruisleipää (ilman kuoria)
1 dl haaleaa vettä
0,75 dl ruisjauhoja
Murenna leipä kulhoon, lisää vesi ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Jätä astian kansi raolleen ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.
Juuri päivä 2 aamu:
0,75 dl haaleaa vettä
0,75 dl ruisjauhojaLisää kulhoon vesi ja vatkaa jauhot joukkoon. Anna seistä seuraavaan aamuun ilmavasti kannella peitettynä. Valmis juuri kuplii ja tuoksuu happamalle. Jatkossa juuri otetaan valmiista taikinasta, jolloin sen maku kehittyy. Juuren voi pakastaa, jääkaapissa se säilyy pari viikkoa.
0,75 dl haaleaa vettä
0,75 dl ruisjauhojaLisää kulhoon vesi ja vatkaa jauhot joukkoon. Anna seistä seuraavaan aamuun ilmavasti kannella peitettynä. Valmis juuri kuplii ja tuoksuu happamalle. Jatkossa juuri otetaan valmiista taikinasta, jolloin sen maku kehittyy. Juuren voi pakastaa, jääkaapissa se säilyy pari viikkoa.