Pursialan hiidenkirnu

1.30 

Postikortti.

Varastossa

Quantity pricing - Hinnoittelu määrän mukaan
1 2-4 5-9 10-19 20-29 30+
1.30  1.10  1.05  1.00  0.90  0.80 
Tuotetunnus (SKU): 5291D Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

UNESCO Global Geoparkit (UGG) ovat verrattavissa kansallispuistoihin ja Unescon maailmanperintö- ja biosfäärikohteisiin. Unescon hallintoneuvosto myönsi Saimaa Geoparkille UNESCO – statuksen huhtikuussa 2021 vuosien valmistelutyön jälkeen ja status on voimassa neljä vuotta kerrallaan. Nimityksen taustalla on mm. Natura-alueiden olemassaolo, Järvi-Suomen peruskirja ja lukuisat hankkeet alueen luontomatkailun kehittämiseksi.

Saimaa Geopark on Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueella sijaitseva yhdeksän jäsenkunnan (Mikkeli, Juva, Sulkava, Puumala, Ruokolahti, Imatra, Lappeenranta, Taipalsaari ja Savitaipale) muodostama yhtenäinen alue. Alueella on erityistä geologista arvoa. Siellä on kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä geologisia maisemia ja nähtävyyksiä tai arkeologisesti, ekologisesti, historiallisesti tai kulttuurisesti tärkeitä kohteita.

Saimaa Geoparkiin kuuluu lukuisia geo-, luonto- ja kulttuurikohteita eri jäsenkunnissa, ja ne on esitelty tällä sivustolla: https://www.saimaageopark.fi/kohteet/

Tässä kuvassa on Mikkelin kaupungin alueella oleva Pursialan hiidenkirnu. Se on noin 11 300 vuotta vanha ja yksi Suomen suurimmista (syvyys 8 m, halkaisija 2-3 m). Se muodostui suonigneissikallioon, joka koostuu kiillegneissistä sekä sitä leikkaavista, nuoremmista graniittijuonista. Kirnun yhteydestä on löydetty myös sen ”sorvikiviä”, joita näkyy myös kuvassa.

Lisätiedot

Paino 0.005 kg (kilogramma)