Keskiajan kivinen Olavinlinna

1.10 

Yksittäinen postikortti.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 5203B Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Olavinlinna ( “Olof’s Castle”, ruots. Olofsborg) sijaitsee Savonlinnassa ja sen perusti vuonna 1475 tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott. Se on pohjoisin olemassaoleva keskiaikainen kivilinna. Linnan oli tarkoitus turvata Ruotsin itäraja Novgorodin tasavaltaa vastaan. Vaikka Kyrönsalmessa saarella olevaa linnaa oli helppo puolustaa, sen hallitsijat vaihtuivat useasti vuosien kuluessa Ruotsin ja Venäjän välillä rauhansopimusten takia.

Linnassa toimi varuskunta vuoteen 1847 saakka ja sen jälkeen se oli lyhyen aikaa tutkintovankilana. 1870-luvulla kahden tulipalon jäljiltä huonossa kunnossa olevaa linnaa kunnostettiin valtion toimesta, koska alettiin huomata sen merkitys historiallisena muistomerkkinä. Myös linnan kasvanut suosio turistikohteena ja nähtävyytenä antoi aiheen sen korjauksiin, ja vihdoin se restaurointiin perusteellisesti vuosien 1961-1975 välisenä aikana. Korjattu linna on ollut siitä lähtien haluttu häiden ja muiden juhlien pitopaikka.

Olavinlinna on kuuluisa oopperajuhlista, joita järjesti ensimmäisenä oopperalaulajatar Aino Ackté jo vuonna 1912. Hänen juhlansa olivat edeltäjinä vuonna 1967 alkaneille vuotuisille oopperajuhlille.

Kortissa on Tottien sukuvaakuna ja lisäksi Norjan, Tanskan ja Ruotsin muodostaman Kalmarin unionin vaakuna ja hallintoalue kartalla.

Kuva on otettu kesällä 2019.

Lisätiedot

Paino 0.005 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskiajan kivinen Olavinlinna”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.