Maakuntakukka kotipihlaja

1.30 

Postikortti.

Varastossa

Quantity pricing - Hinnoittelu määrän mukaan
1 2-4 5-9 10-19 20-29 30+
1.30  1.10  1.05  1.00  0.90  0.80 
Tuotetunnus (SKU): 5256D Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Kotipihlaja eli pihlaja on pieni puu tai pensas, joka menestyy myös pohjoisessa. Pihlaja on Pohjois-Savon maakuntakukka. Pihlajalajeja on useita ja parhaiten kotipihlajan erottaa muista sen kokonaan irrallisten lehdyköiden perusteella.

Pihlaja kukkii kesäkuussa valkoisin kukin, ja sen punaiset marjat kypsyvät heinäkuun lopulla tai elokuussa. Marjat ovat linnuille tärkeä ravinnonlähde syksyllä ja talvella. Syksyllä ruska muuttaa pihlajan lehdistön upean värikkääksi, eikä punaisia marjoja aina edes huomaa punasävyisten lehtien joukosta. Syötävissä marjoissa on paljon c-vitamiinia ja muista vitamiineja sekä kuitua. Marjoja on käytetty omenan kanssa tai yksin hilloon, hyytelöön, mehuihin, likööriin tai kotiviiniin sekä kansanlääkinnässä moneen vaivaan.

Pihlaja on kaunis ympäri vuoden, siksi sitä käytetään paljon pihapuuna. Kotipihlaja on suomalaisten vanha pyhä puu ja sen uskottiin suojelevan pahalta taikuudelta. Puun lehtiä käytetään yrttiteenä. Puuaines on tiivistä ja kestää hyvin taivutusta. Se sopii hyvin puukäsitöiden, -astioiden ja huonekalujen valmistukseen. Pihlaja on hyvin monikäyttöinen puu, kun kuori soveltuu vielä nahkan parkitsemiseen!

Lisätiedot

Paino 0.0045 kg